januar 5, 2024
Det er nu er muligt for kommunerne at øremærke boliger til studerende, siden et flertal i Folketinget i juni 2022 aftalte en ændring af planloven, der blev endeligt vedtaget i slutningen af 2023. Københavns overborgmester vil udnytte de nye muligheder.
Af redaktionen
Flere og flere ungdomsboliger, som reelt ikke er ungdomsboliger, er blevet bygget rundt omkring i landet.
Bygherre får nemlig en række fordele ved at kalde det ungdomsboliger, selvom huslejen ofte ender på omkring 10.000 kr. om måneden. Men efter Folketinget har besluttet, at kommuner kan øremærke boligerne til studerende, vil Københavns Kommune nu gøre noget ved det i fremtidens lokalplaner. Det skriver Berlingske.
Borgmester vil rykke
Udviklingen vækker glæde hos overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S).
”Vi har flere steder i København set eksempler på ungdomsboliger på få kvadratmeter til 8.000-10.000 kroner, som er en fuldstændig grotesk husleje for en på SU. Derfor har jeg længe kæmpet for, at Folketinget gav os lov til at øremærke ungdomsboliger til studerende, så bygherrer tvinges til at sætte huslejen derefter,” siger hun ifølge Berlingske.
Gælder kun nye lokalplaner
Den nye planlovsændring, som Folketinget har vedtaget, gælder imidlertid kun nye lokalplaner. Det betyder ifølge Berlingske, at det ikke gælder de 5.400 nye ungdomsboliger, som er bygget i København siden 2019 .
Københavns Kommune kan med andre ord ikke kræve, at beboerne i hverken eksisterende – eller allerede planlagte byggerier – skal være studerende.
Related Articles
Trianglen på Østerbro skal bygges helt om
Borgerne på Østerbro har igennem flere år opfordret til, at Trianglen bliver mere et opholdsområde, mens det i dag i høj grad er et trafikalt knudepunkt. Nu er processen sat i gang. Af redaktionen Ikoniske Trianglen er om noget Østerbros centrum, og de lokale...
CONCITO: Byerne skal forberede sig bedre på klimabelastning
Et varmere, vådere og vildere vejr er på vej, og Danmark er ikke klar, mens byplanlæggere i f.eks. Shanghai og Wuhan etablerer store grønne parker, der som svampe kan suge vand til senere brug, øge biodiversiteten, forhindre oversvømmelser og køle byerne. Her kan...
Fra ghetto til studieby
Sønderborg dropper nedrivning af 237 boliger. De skal i stedet laves til 540 studieboliger i en ny såkaldt studieby. Af redaktionen Ghettoens lejligheder skal i stedet være studieby. Det har et flertal i Sønderborg Kommunes byråd bestemt. Byrådet vil lave en...