april 12, 2024
Når ældre mennesker ikke længere kan bo i deres hus på landet, mangler der tilbud i landsbyen. Det kan man gøre noget ved, lyder et argument. Udviklere ser på området.
Af Ebbe Fischer
Hvis man som udvikler skal arbejde med et projekt på 3-4 huse i en landsby, er det måske ikke så spændende.
Men hvad nu hvis et boligselskab samler 30 landsbyer, så projektet pludselig tæller over 100 boliger?
Boligstøtte giver muligheder
Trine Lybech Madsen er Arkitekt MAA og en del af Akademisk Arkitektforening Østjylland. Og så er hun en af initiativtagerne bag kampagnen og konkurrencen ’Det er dejligt på landet’.
Hun peger på muligheden for at samle større projekter.
Skal man have mere socialt boligbyggeri på landet?
”Ja, måske. Nogle udviklere siger, at fordi mange ældre får en stor boligstøtte, kan de komme op og have rækkehuse, der koster 11-12.000 om måneden, og så kan der være en businesscase i at bygge de her lidt mindre enheder – måske 3-4-5 huse,” siger Trine Lybech Madsen.
Ældre bekymrer sig over værdier
Et problem for mange ældre på landet er, at investering og afkast ikke hænger ret godt sammen.
”Mange ældre mennesker bor jo på landet, og det kan være svært for dem at se, hvad de skal gøre for den næste ejer. Altså hvad de skal gøre ved deres ejendom for, at den stiger i værdi,” siger Trine Lybech Madsen.
Hun uddyber:
”De bekymrer sig om deres egen situation i boligen, og de ønsker ikke at se, at den forgår. Her kan man gå ind og se på, hvordan man kan transformere boligerne – og gerne sørge for, at de ældre kan flytte et andet sted hen i landsbyen. Men det er der altså ikke rigtig forhold til i dag.”
Related Articles
Førende dansk producent af elementer får ny topchef
Elementproducenten Ambercon A/S i Støvring skifter ud på direktørposten, og d. 1. december 2024 tiltræder Jacob Wernberg som ny CEO. Han afløser Apichat Bonde. Af redaktionen Skiftet sker som et led i Ambercons ønske om at sætte yderligere fokus på udvikling og...
Scandic-direktør om strategi: Vi har meget mere byggeri på vej
Renoveringerne fortsætter, og nye hoteller ser dagens lys. Nordens store hotelkæde har nu 280 hoteller i en asset-light model, mens kæden selv håndterer drift og parkering. Af Ebbe Fischer Både renovering og nybygninger i Danmark er top of the agenda hos Scandickæden,...
”Frygt for social dumping udelukker firmaer fra byggeopgaver”
Det stigende fokus på social dumping får nu både hovedentreprenører og udbydere af større byggeopgaver til at vælge deres underentreprenører med større forsigtighed, ifølge en central aktør. Det kan nemlig koste dyrt på troværdigheden, hvis der afsløres snyd med løn...