Sweco sætter indtjeningsrekord – aftale med Forsvaret er nøglefaktor

august 1, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Pixabay

Rammeaftale med Forsvaret er med til at skubbe Sweco Danmark hastigt fremad, og virksomheden har nu rundet 2.000 medarbejdere, mens man har 22.000 ansatte på globalt plan.

 

Af redaktionen

Via organisk vækst og strategiske opkøb er omsætningen i Sweco Danmark for 2.  kvartal 2024 steget med 37 procent sammenlignet med 2. kvartal 2023, mens indtjeningen (EBITA-margin) lander på 13,1 procent.

Det giver en rekordindtjening, ifølge en pressemeddelelse.

 

Vild vækst i omsætning

Omsætningen i første halvår er steget med 30 procent sammenlignet med 2023 og lander på 1,2 mia. kr. Indtjeningen (EBITA-margin) lander på 13,4 procent, hvilket er 1,1 procentpoint bedre end 2023.

”Vores resultater for andet kvartal og halvåret bekræfter, at vi gennem en årrække har skabt et solidt fundament for vækst og kompetenceopbygning. Vores evne til at forstå og imødekomme vores kunders behov sammen med vores markedsledende tværfaglige rådgivning og lokale forankring er drivkraften i vores udvikling,” siger Dariush Rezai, CEO for Sweco Danmark.

 

Stor opgave for Forsvaret

Et af andet kvartals højdepunkter var indgåelsen af en rammeaftale med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Som strategisk bygherrerådgiver skal Sweco bidrage til at sikre en rød tråd i de kommende strategiske indsatser på tværs af Forsvarets forskellige bygningstyper.

Bygninger, der er fordelt på over 500 lokationer i Danmark, på Færøerne og i Grønland, og som spænder fra topmoderne bygninger som redningsstationen i Skagen til dansk kulturarv som Kastellet.

Projektydelserne omfatter bygherrerådgivning samt ydelser inden for bæredygtighed, arbejdsmiljøkoordinering og ejendomsporteføljerådgivning. Samarbejdet løber i fire år fra maj 2024 med en forventet budgetramme på 160 mio. kr. og en maksramme på 240 mio. kr.

 

Kilde: Sweco

Related Articles

Renoveringsopgaver på vej syd for Aalborg

Renoveringsopgaver på vej syd for Aalborg

Himmerland Boligforening skal i gang med første fase af en totalrenovering af afdelingen Enggården, der ligger midt i Skørping cirka 30 km syd for Aalborg.   Af redaktionen "Vi har netop afsluttet en urafstemning blandt afdelingens beboere. Den viser en stor...