juni 28, 2024
Vinderen af konkurrencen om at stå bag et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden, Aarhus, er et team af stærke lokale aktører. Vinderprojektet har fokus på genbrug.
Af redaktionen
Det bliver Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson, som skal opføre et atletikstadion og Sportens Hus i Aarhus – med teknisk og faglig støtte fra AART Architects og Niras. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Anlæggene, der også indeholder et ankerpunkt for cykelsporten, skal efter planen stå færdige i løbet af 2026.
Artiklen fortsætter længere nede. Læs her om Aarhus’ nye fodboldstadion:
Tilfreds borgmester
Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, udtaler:
”Med kåringen af vinderprojektet har Kongelunden taget endnu et vigtigt skridt fremad, og det er godt at konstatere. Samtidig glæder jeg mig over, at vi blandt flere gode bud har kunnet pege på et vinderhold, der er ambitiøse på sportens og områdets vegne. Projektet har med al tydelighed læst stedet godt, så vi kan se frem til et projekt, der vil føje sig smukt ind blandt de øvrige bygninger, samtidig med at brugernes behov er forstået. Man kan trygt begynde at glæde sig.”
Mens Carsten Raundahl, adm. direktør i Raundahl & Moesby, udtaler:
”På vegne af vores projektteam vil jeg gerne udtrykke vores fælles glæde over at vinde dette særdeles spændende projekt. Dels fordi vi alle har et dybtfølt engagement i det aarhusianske sports- og kulturliv i Aarhus idrætspark og de historiske omgivelser.
Og dels fordi vi her kan bidrage med en løsning, der åbner op og favner både elite- og breddeidrætten samt ikke mindst de mange frivillige og tilskuere, der er den omgivende del af sportens verden.”
Genbruger gamle tribuner
Vinderprojektet er fundet på baggrund af en totalentreprisekonkurrence og er en del af den opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også indbefatter et nyt fodboldstadion.
Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere, og her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning.
Ifølge bedømmelsesrapporten er der i projektet en klar vision for bæredygtige tiltag. Disse indeholder bl.a. bevaring og ombygning af eksisterende byggeri og genbrug af beton fra andre projekter.
Synligt liv og gode sammenhænge
Arkitektonisk betegner bedømmelsesrapporten det nye Sportens Hus som en meget god komposition af røde facader med sammenhæng til de eksisterende bygninger og det samlede historiske kulturmiljø. Forslaget roses desuden for åbenhed mod omgivelser og gode forbindelser mellem ude og inde.
Kilde: Aarhus Kommune
Illustration nedenfor: AART Architects
Related Articles
Trianglen på Østerbro skal bygges helt om
Borgerne på Østerbro har igennem flere år opfordret til, at Trianglen bliver mere et opholdsområde, mens det i dag i høj grad er et trafikalt knudepunkt. Nu er processen sat i gang. Af redaktionen Ikoniske Trianglen er om noget Østerbros centrum, og de lokale...
CONCITO: Byerne skal forberede sig bedre på klimabelastning
Et varmere, vådere og vildere vejr er på vej, og Danmark er ikke klar, mens byplanlæggere i f.eks. Shanghai og Wuhan etablerer store grønne parker, der som svampe kan suge vand til senere brug, øge biodiversiteten, forhindre oversvømmelser og køle byerne. Her kan...
EU sender halvanden mia. kr. til byggeri i Danmark
Medlemslandene har nu godkendt EU-kommissionens indstilling til tildeling af støttemidler til infrastrukturprojekter. Danmark får et samlet støttebeløb på 1478 mio. kr. Af redaktionen EU-midlerne kommer fra EU’s infrastrukturfond 'Connecting Europe Facility'...