Østjysk Bolig og Nordstern fejrer rejsegilde på Journalisthøjskolen

juni 28, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Så er der rejsegilde. Foto: Nordstern

Østjysk Bolig/Lejerbo og Nordstern har markeret en vigtig milepæl med rejsegildet på boligprojektet Afd. 27 – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på Olof Palmes Allé i Aarhus. Projektet blev genudbudt efter konkursen af den tidligere totalentreprenør JFP.

Af redaktionen

“Det er en stor dag for os at kunne fejre rejsegilde på dette projekt. Efter overtagelsen har vores team arbejdet intensivt og løsningsorienteret sammen med Østjysk Bolig og Lejerbo for at sikre, at byggeriet fortsætter ufortrødent,” siger Claus Møller, direktør for Nybyg Vest hos Nordstern, i en pressemeddelelse.

Næsten halvt færdigt

Efter genudbuddet i 2023 påtog Nordstern sig opgaven at færdiggøre opførelsen af 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger, hvilket svarer til 17.000 m2 moderne boligbyggeri.

Projektet omfatter tre boligblokke med fællesarealer, tagterrasser og parkeringsarealer. Byggeriet, der oprindeligt blev påbegyndt af JFP, havde nået en færdiggørelsesgrad på 46  procent ved overtagelsen, ifølge pressemeddelelsen.

Svært at overtage en konkurs

Det har ikke været helt let at overtage, ifølge Evan Krogh Olesen, næstformand i Østjysk Bolig.

“En konkurs sætter ethvert byggeri ud i stormvejr, og med et byggeri af denne størrelse har vindstyrken været høj,” siger hun og tilføjer:

“Men såvel som Østjysk Bolig selv er grundlagt for 80 år siden på ryggen af en konkurs, bliver afd. 27 Journalisthøjskolen et levende bevis på, at det gode samarbejde er vejen ud af kriser – også hjulpet af forudseenheden hos skaberne af almenboliglovgivningen.” 

Projektet omfatter blandt andet fællesarealer og tagterrasser, der fremmer fællesskabet blandt beboerne. Bygningerne opføres med elementer i beton og præfabrikerede trækassetter, og facaderne bliver beklædt med skærmtegl i en lys grå nuance.

 

Kilde: Nordstern

Related Articles

”En murer kan nemt spare halvtreds procent på mørtel”

”En murer kan nemt spare halvtreds procent på mørtel”

Hvis man blander sin egen mørtel i stedet for at bestille funktionsmørtel, bruger man kun halvt så mange penge på det. Og det tager den samme tid, men det er lidt hårdere, til gengæld bliver resultatet typisk pænere. Det forklarer en erfaren murermester.   Af...

Har du styr på de ti vigtigste faktorer ved ejendomsinvestering?

Har du styr på de ti vigtigste faktorer ved ejendomsinvestering?

Collier er specialister inden for erhvervsejendomme og guider dig igennem det vigtigste her. Af redaktionen Collier lister afkast som det første, og gennemgår dernæst resten. Læs hele guiden. På Building News får du punkterne i kort form:   1. Afkast. Det...