Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

juli 8, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Illustration Cityförster / PLH Arkitekter

MAN Energy Solutions – en af verdens førende virksomheder inden for teknologi til den maritime industri – får nyt hovedsæde på hele 56.000 kvadratmeter ved Trekroner i Roskilde. Kommunen glæder sig til udflytningen, der skaber næsten 2.000 arbejdspladser.

 

Af Ebbe Fischer

 

Vilfred Hvid er chef for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune.

Han fortæller, at den helt store nyhed på erhvervssiden i kommunen er, at MAN Energy Solutions har valgt at flytte hele sit hovedkvarter ud fra København og åbne ved Trekroner i Roskilde.

”Det giver kommunen 1900 arbejdspladser, og det bliver fra den ene dag til den anden en af kommunens største private virksomheder,” siger han til Building News og tilføjer:

”Det er en beslutning, som MAN har taget på baggrund af årelange analyser, bl.a. med fokus på, at der kommer mange boliger tættere på,” siger han med henvisning til den positive udvikling i bydelen.

 

Flytter ud fra 2026

Efter planen vil første etape af det nye hovedsæde være indflytningsklart i slutningen af 2026, mens hele projektet forventes at være færdigt i begyndelsen af 2029.

PLH Arkitekter står bag udformningen som underrådgiver pga. sin ekspertise inden for moderne arbejdspladser samt produktions- og udviklingsfaciliteter.

”Der er tale om et stort og ambitiøst projekt, hvor vi er meget glade for, at vi kan bidrage med vores store viden om programmering og udvikling af denne type projekter. Således, at MAN Energy Solutions kommer til at få en topmoderne campus, der kan samle og udvikle medarbejdere, viden og produktion,” siger Claus Johannessen, projektleder hos PLH Arkitekter, i en pressemeddelelse.

Det nye hovedsæde vil få tilhørende produktionsanlæg, varelager og motortestfaciliter.

NIRAS er hovedbygherrerådgiver på projektet i samarbejde med Opland Landskab.

 

Regenerativt byggeri

MAN Energy Solutions nye hovedsæde kommer til at ligge i et område, der i dag leverer grus til byggeindustrien.

Det er desuden et område, hvor man tænker i regenerative tiltag – f.eks. græssende dyr mellem boligområderne.

I forbindelse med opførslen af de nye faciliteter vil der samtidig blive bidraget til en regenerativ omstilling af natur og landskab samt blive skabt regenerative aktiviteter til glæde for lokalområdets beboere og de mange medarbejdere.

 

Læs mere om regenerativt byggeri på Building News:

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

Related Articles

Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

Velkomn og Matter Real Estate har indgået et samarbejde med HusCompagniet om at opføre 153 rækkehuse under projektet ’Lysholm Have’ i Haslev på Sydsjælland. Flere projekter på vej.   Af redaktionen Velkomn er et dansk ejendomsselskab ejet af direktør Peter Uldall...

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

En helt ny bydel - Musicon - er vokset frem på ryggen af festivalen. Chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet, mens Roskilde Festival udskriver arkitektkonkurrence til et endnu større hovedkvarter i bydelen. Af Ebbe...

Sådan byudvikler de i Roskilde

Sådan byudvikler de i Roskilde

Building News har talt med chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune om visioner og projekter. Det er en kommune, hvor ’festivalen’ fylder en del - og har inspireret en helt ny bydel, mens et andet projekt er dyre boliger ved siden af et berømt...