Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

juli 18, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Ishøj Kommune

Stenrevet Fyrsten ud for Ishøj Havn er nu opført. Det handler om en voksende grøn trend – biodiversitet.

 

Af redaktionen

I vandet ud for indsejlingen til Ishøj Havn har Ishøj Kommune og foreningen Køge Bugt Stenrev etableret et nyt stenrev, der skal forbedre biodiversiteten i bugten. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ishøj Kommune.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

 

Stort menneskeskabt rev

Det nye stenrev ligger på ca. to meters dybt vand. Det er ca. 80 meter langt og 15 meter bredt og består af store sten, som er omtrent 0,5-1 meter brede.

”Stenene stammer fra forskellige steder på Sjælland, hvor vi har oprettet  ‘stenbanker’, som borgere og virksomheder har kunnet donere store sten til. For eksempel har Arla Foods i Ishøj doneret en del af deres store kampesten,” siger Allan Scheller fra Foreningen Køge Bugt Stenrev.

 

Flere fisk og anden biodiversitet

Et stenrev kan med tiden tilbyde gydepladser, skjulesteder, spisekamre og opvækstmuligheder for mange forskellige livsformer – både de stationære såsom tang, alger og muslinger, men også de frit svømmende som fisk, rejer og bløddyr.

”Vi håber, at Fyrsten med sin placering tæt på udmundingen af Store Vejle å kan blive et livligt tilholdssted for mange af de plante- og dyrearter, der findes i bugten,” siger Allan Scheller.

For at vurdere hvor stor en forskel, det nye stenrev gør for biodiversiteten i Køge Bugt, har Københavns Universitets Fiskeatlas-projekt allerede undersøgt fiskearternes tæthed i området, før stenrevet blev opført.

Lignende undersøgelser vil blive udført i fremtiden for at finde ud af, hvordan fiskene bruger stenrevet.

 

Kilde: Ishøj Kommune

 

Related Articles

Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

Et hovedsæde af næsten rent genbrugsmaterialer. Det er, hvad en stor dansk nedrivningsvirksomhed har skabt i Hedehusene, og det er i den grad blevet bemærket.   Af redaktionen Da renoveringen af Tscherning Gruppens hovedsæde gik i gang i 2022, var målet at...

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

VÆKST: Solceller ligger helt i top på ønskelisten over energirenoveringer hos danske boligejere. Og det skyldes først og fremmest én ting: Økonomi.    Af redaktionen Danskerne har for alvor fået øje på solcellerne, når de skal nedbringe energiregningen. I en ny...