EU sender halvanden mia. kr. til byggeri i Danmark

juli 25, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Femern Bælt-tunnellen under opførelse. Foto: Sund & Bælt

Medlemslandene har nu godkendt EU-kommissionens indstilling til tildeling af støttemidler til infrastrukturprojekter. Danmark får et samlet støttebeløb på 1478 mio. kr.

 

Af redaktionen

EU-midlerne kommer fra EU’s infrastrukturfond ‘Connecting Europe Facility’ (CEF), der støtter anlæg af infrastrukturprojekter på det transeuropæiske transportnet (TEN-T).

TEN-T har til formål at styrke det indre marked ved at fremme mere effektive, grænseoverskridende transportkorridorer.

 

Stor støtte til Danmark

Der har været stor konkurrence om EU-midlerne, og kun 94 ud af 296 ansøgninger er blevet godkendt til at modtage støtte.

Til sammenligning blev 8 ud af 18 danske ansøgninger godkendt med et samlet støttebeløb på omkring 1,478 milliarder kr.

Den samlede ansøgningspulje, der fra dansk side kunne søges om støtte til ved seneste ansøgningsrunde, lå på omkring 26,3 milliarder kr. Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

 

Femernforbindelse trækker

Femern Bælt-forbindelsen modtager igen CEF-midler. Projektet tildeles 1.188 milliarder kr. i støtte til det videre arbejde med anlæg af sænketunnellen.

Transportminister Thomas Danielsen (V) udtaler om resultatet af ansøgningsrunden:

”At Femern Bælt-forbindelsen endnu engang modtager støtte understreger vigtigheden af forbindelsen. Tunnelen er vigtig både for Skandinavien og Centraleuropa, og støttemidlerne viser, at der er bred enighed om forbindelsens store betydning for det trans-europæiske transportnet – EU’s strategisk vigtigste transportinfrastruktur.”

 

Kilde: Transportministeriet

Related Articles

CONCITO: Byerne skal forberede sig bedre på klimabelastning

CONCITO: Byerne skal forberede sig bedre på klimabelastning

Et varmere, vådere og vildere vejr er på vej, og Danmark er ikke klar, mens byplanlæggere i f.eks. Shanghai og Wuhan etablerer store grønne parker, der som svampe kan suge vand til senere brug, øge biodiversiteten, forhindre oversvømmelser og køle byerne. Her kan...

Norske ejendomsinvestorer indtager København

Norske ejendomsinvestorer indtager København

173 boliger på Amager er solgt til et norsk joint venture med store planer i København. Navnet er 'Greater Copenhagen Residential'.   Af redaktionen Nordmændene har indgået en trecifret millionhandel for overtagelsen af den nyopførte ejendom 'Englandshaven'. Det...