Specialist: Renovering er den skjulte klimavinder, men én ting er afgørende

juli 31, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Endelig er området på vej ind i bygningsreglementet, lyder det fra Niels Bergmann Christiansen, projektleder og DGNB-konsulent ved det rådgivende ingeniørfirma Peter Jahn & Partnere.

 

Af redaktionen

Klimakravene er strammet i bygningsreglementet, særligt med virkning fra 2025. Det gælder også renovering.

 

Vigtigt for at nå klimamål

Og det opdaterede bygningsreglement er et skridt i den rigtige retning, hvis vi skal nå EU’s klimamål, skriver Niels Bergmann Christiansen på Byrummonitor.dk – for der er ingen tvivl om, at renovering er nøglen til de største CO2-besparelser, mener han.

 

Afgørende med tydelig målemetode

Men hvordan vurderer vi effektiviteten af disse renoveringer, spørger Niels Bergmann Christiansen selv og giver et svar:

”Hvis vi fremover skal fokusere mere på renovering, er det afgørende, at vi har en tydelig metode til at evaluere indsatsen. Her anser jeg livscyklusvurdering (LCA) af relevante scenarier for bygningens drift og vedligehold som et ideelt evalueringsgrundlag. Noget, man allerede har pålagt nybyggeriet for længst. Analysen tydeliggør ikke kun, hvor de største miljømæssige belastninger ligger, men muliggør også en vurdering af totaløkonomien (LCC). Samtidig mener jeg, at et måleparameter som LCC er et vigtigt værktøj i analysen af totaløkonomien for de forskellige scenarier.”

Læs hele analysen her

 

Related Articles

Renoveringsopgaver på vej syd for Aalborg

Renoveringsopgaver på vej syd for Aalborg

Himmerland Boligforening skal i gang med første fase af en totalrenovering af afdelingen Enggården, der ligger midt i Skørping cirka 30 km syd for Aalborg.   Af redaktionen "Vi har netop afsluttet en urafstemning blandt afdelingens beboere. Den viser en stor...