Tre spørgsmål til mester

august 16, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Building News har stillet en tømrermester med gang i biksen tre spørgsmål til forretningen. Hvad er ambitionerne, og hvad vil han give af råd til andre, som overvejer at gå selvstændig?

Af Ebbe Fischer

Tømrermester Mark Perregaard kunne tage mange flere ordrer ind, men det ønsker han ikke. Siden starten i 2019 er han blevet klogere på, hvordan man med fordel kan håndtere sin forretning.

Mark Perregaard fokuserer især på tagarbejde, for her er meget at lave, og hans firma, Pro Tagenergi, kan håndtere sagerne relativt hurtigt.

 

1. Er I interesseret i at samarbejde med de store entreprenører i branchen?

”Vi er ikke så interesseret i de store aktører, vi prøver at holde det lidt mere low key. Vi skal passe på, at vi ikke bliver for store, så kan vi ikke styre det. Jeg skal ikke op og lige pludselig have 20-30 mand på en enkelt sag.”

 

2. Hvad er det sværeste?

”Det svære er ikke at finde arbejde, men snarere at få det udført rigtigt. Så vi prøver at holde det lidt nede.

Det er sjældent, du kan finde en svend, der bare brager igennem. Du er nødt til at være der og se om alt går rigtigt til og hjælpe med planlægning etc.”

 

3. Hvordan finder man den balance?

“Vi har ansat en, der holder styr på papirarbejdet, dvs. alt det jeg gjorde i starten, det gør jeg ikke mere. Nu er jeg virkelig ude og hjælpe drengene, og så har jeg en er regner tilbud for mig, som jeg måske taler med 5-6 gange om dagen.

Når det går godt, oplever man, at mange gerne vil købe sig ind i firmaet. Nogle kommer med nye kunder, og det er fint, men vi har været nødt til at sige nej, for vi kan simpelthen ikke tage flere opgaver ind.”

 

Læs mere om at starte som selvstændig tømrer og holde styr på forretningen:

Tømrermester: Vi har masser af tagarbejde – sådan sikrer vi styr på alle sager

 

Related Articles

Murermester igennem 40 år giver gode råd til svende med mesterdrømme

Murermester igennem 40 år giver gode råd til svende med mesterdrømme

For 25 år siden fik murermester Ib Søbjerg Hansen en diskusprolaps på jobbet. I dag er han 69 år, stadig aktiv murer, og han har det fremragende. Building News har talt med en af fagets ’grand old men’ om udviklingen over et halvt århundrede. Og så er der gode råd til...

”En murer kan nemt spare halvtreds procent på mørtel”

”En murer kan nemt spare halvtreds procent på mørtel”

Hvis man blander sin egen mørtel i stedet for at bestille funktionsmørtel, bruger man kun halvt så mange penge på det. Og det tager den samme tid, men det er lidt hårdere, til gengæld bliver resultatet typisk pænere. Det forklarer en erfaren murermester.   Af...

Byggebeskæftigelsen steg igen i andet kvartal

Byggebeskæftigelsen steg igen i andet kvartal

Det er især renovering, der rykker, mens vi ser mindre nybyggeri. Det viser tal fra Danmarks Statistik.   Af redaktionen I andet kvartal 2024 var der 197.700 beskæftigede inden for bygge og anlægsbranchen. Det er en stigning på 1,2 procent i forhold til første...