Molio: Mindre virksomheder bliver særligt udfordret af nye klimakrav – løsningen er teknologi

august 20, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Næsten halvdelen af de adspurgte i Byggeriets Modenhedsmåling 2024 mangler konkrete teknologiske løsninger, der kan lette arbejdet med dokumentation af bæredygtighed. Løsningen er en digital modning af byggebranchen, lyder det fra Molio.

Af redaktionen

”Opfyldelsen af de nye klimakrav fra 2025 kommer til at udfordre især de mindre virksomheder i byggeriet, både når det gælder ressourcer, viden og dokumentation. Derfor skal vi udnytte de teknologier og data, vi har til rådighed, så smart som muligt og så tidligt som muligt.”

Sådan siger Molios adm. direktør, Christina Hvid. Hun peger blandt andet på en ny, relevant målemetode for ressourceforbruget på byggepladsen fra ConTech Lab.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

 

Hele 99,6 procent af alle virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har under 100 ansatte, mens 91,5 procent har under 10 ansatte. Dvs. der er færre hænder til at løfte nye og mere omfattende opgaver ift. rapportering.

Digitale værktøjer kan dermed med fordel understøtte og hjælpe virksomhederne i byggebranchen, når de skal monitorere og dokumentere ressourceforbruget ved et byggeri, ifølge Molio.

 

Læs mere om klimakrav på Building News

”De offentlige udbud kan – og burde måske – indeholde flere klimakrav”

Related Articles

Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

Et hovedsæde af næsten rent genbrugsmaterialer. Det er, hvad en stor dansk nedrivningsvirksomhed har skabt i Hedehusene, og det er i den grad blevet bemærket.   Af redaktionen Da renoveringen af Tscherning Gruppens hovedsæde gik i gang i 2022, var målet at...

”Det skal være meget nemmere at komme af med asbestaffald”

”Det skal være meget nemmere at komme af med asbestaffald”

Det er alt for besværligt at komme af med asbest, fordi hver kommune har egne regler på området og lange behandlingstider. Risikoen er derfor, at nogle dumper det i naturen. Sådan lyder det fra en tømrermester, som er vant til at håndtere affaldet. Han efterlyser en...

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Stenrevet Fyrsten ud for Ishøj Havn er nu opført. Det handler om en voksende grøn trend - biodiversitet.   Af redaktionen I vandet ud for indsejlingen til Ishøj Havn har Ishøj Kommune og foreningen Køge Bugt Stenrev etableret et nyt stenrev, der skal forbedre...