Jyllands-Postens gamle grund forvandles til ny bydel på Viby Bakke

august 21, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Viby set fra luften med Aarhus Midtby i baggrunden. Foto: Wikimedia

Nordstern og AMBright er gået sammen om nyt boligprojekt i Aarhus, der skal DGNB Guld-certificeres.

 

Af redaktionen

Nordstern og AMBright har netop igangsat det første boligprojekt på den tidligere ”JP-grund” – den sydlige grund mellem Skanderborgvej og Grøndalsvej , der frem til 2019 husede Jyllands-Posten på Viby Bakke i Aarhus.

I første fase af udviklingen opføres ca. 100 udlejningsboliger med et samlet areal på ca. 7.500 m². Projektering og nedrivning er i gang, og byggeriet af den nye bydel forventes at starte i første kvartal 2025 – og stå færdigt i fjerde kvartal 2026. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Grøn certificering

Byggeriet markerer begyndelsen på en helt ny bydel, der vil omfatte en række forskellige boligtyper og rekreative områder.

Projektet på Viby Bakke forventes certificeret til DGNB Guld, hvilket sikrer, at byggeriet lever op til høje standarder inden for bæredygtighed og kvalitet. Certificeringen inkluderer  både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter.

 

Artiklen fortsætter længere nede. Her et andet interessant DGNB-byggeri:

Industribygninger omdannes til cool kontorer – The Hive er et af de spektakulære projekter

 

Nordstern har købt grunden

Nordstern har erhvervet grunden tidligere på året og har siden arbejdet intensivt med projektudvikling af området. Det netop igangsatte projekt kommer således ikke til at stå alene, men bliver en del af en større vision, der omfatter en helt ny bydel med en blanding af boliger og offentlige rum.

Med det nye boligprojekt på Viby Bakke skabes et attraktivt byområde tæt på Aarhus centrum. Beliggenheden få kilometer fra midtbyen, med gåafstand til rekreative områder omkring Brabrand Stien og nem adgang til motorvejsnettet, gør det til en ideel lokation for både familier og unge.

Bo Refsgaard er direktør og partner i AMBright. Han udtaler i pressemeddelelsen:

“Vi har valgt at investere i dette projekt, fordi vi tror på beliggenheden og på, at der er et stort potentiale i dette område. I modsætning til flere andre steder i Aarhus, er der kun i begrænset omfang opført nye boliger i Sydbyen.”

Torben Modvig, Group CEO i Nordstern, udtaler:

“Vi har tidligere arbejdet sammen og ser frem til at styrke dette tætte samarbejde – og håber, at dette blot er et blandt flere lignende projekter i fremtiden. I et marked, der kræver kreativitet og robusthed, er det afgørende at have en partner som AMBright, der deler vores vision og ambitioner.”

 

Læs mere om DGNB-certificeringer:

By & Havn sender megaopgave til Rasmus Friis på baggrund af ESG-certificering

 

Related Articles

Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

Peter Lassen skal som ny direktør i Almenr Byggefællesskaber skabe bo-og byggefællesskaber, hvor de, der skal leve og bo i husene, er med til at bestemme. Der er tale om et voksende segment.   Af redaktionen Ifølge Almenr Byggefællesskaber ønsker flere og flere...

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Pensionsselskabet Velliv har kastet sig over sit første fællesskabsorienterede boligprojekt. Det skal ligge i et tidligere industriområde. Af redaktionen Velliv og Nordstern fejrede d. 9. oktober rejsegilde på Vellivs Boligfællesskab Naboliv i Birkerød. Projektet...

Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

PROFIL: Daniel Christensen er 44 år og har været mester de seneste syv år. Inden da var han 10 år på tegnestuer, men han ville ud og bruge værktøjet igen, og det er bare svært at kombinere tømrerarbejdet med projektansættelser på tegnestuer, fortæller han.   Af...