Nrep og Squaremeter skal udvikle 73.000 m2 i Københavns Sydhavn

august 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

De kalder det ’Københavns nye grønne bydel’ – et tidligere industriområde skal nemlig omdannes til attraktive boliger med fokus på bæredygtighed og social sammenhængskraft.

 

Af redaktionen

Byggeriet, der skal opføres omkring Bådehavnsgade i Kbh. SV, forventes at blive opført i tre faser fra 2026-28.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nrep, som har indgået en aftale med SquareMeter om i fællesskab at udvikle området på ca. 73.000 etagekvadratmeter.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Investerings-specialister fra KPC går solo

 

Autentisk miljø

Området skal indeholde ejerboliger, lejeboliger og almene boliger. I de omkringliggende områder bevares et autentisk miljø med havneskure, håndværksvirksomheder og bådklubber.

Byggeriet vil blive opført efter høje standarder for bæredygtighed og bymiljø, og vil derfor bidrage til et varieret og mangfoldigt boligudbud, ifølge pressemeddelelsen.

Ejendomsudvikleren SquareMeter har siden 2019 opkøbt industriejendomme omkring Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn med det formål at omdanne området til et varieret og attraktivt boligområde. Nrep har gennem mange år udviklet ambitiøse byudviklingsprojekter på tværs af Norden.

 

Passer til strategi

Investeringsdirektør i Nrep, Jacob Chemnitz udtaler:

”Projektet i Bådehavnsgade passer perfekt til vores strategi. Det kombinerer den for os rette størrelse, placering og produkt – og vi ser frem til at kunne sætte vores erfaring og ekspertise i spil og bidrage til at skabe yderligere værdi allerede fra lokalplansfasen.”

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre de økonomiske aspekter vedrørende projektet og det nye joint venture.

 

Ny lokalplan på vej

Københavns Kommune har netop vedtaget en startredegørelse for Bådehavnsgade Syd, som projektet er en del af, med en forventning om en vedtaget lokalplan ultimo 2025, ifølge pressemeddelelsen.

Lokalplanen omfatter samlet ca. 200.000 etagekvadratmeter boliger, håndværkerfaciliteter, parkeringshuse m.v. En del af planen er at bevare eksisterende industribygninger og genanvende disse.

Området vil indeholde ca. 45.000 etagekvadratmeter almene boliger samt en række offentlige funktioner i form af daginstitutioner, plejehjem, botilbud og skæve boliger.

 

Kilde: Nrep

 

Related Articles

Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

Peter Lassen skal som ny direktør i Almenr Byggefællesskaber skabe bo-og byggefællesskaber, hvor de, der skal leve og bo i husene, er med til at bestemme. Der er tale om et voksende segment.   Af redaktionen Ifølge Almenr Byggefællesskaber ønsker flere og flere...

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Pensionsselskabet Velliv har kastet sig over sit første fællesskabsorienterede boligprojekt. Det skal ligge i et tidligere industriområde. Af redaktionen Velliv og Nordstern fejrede d. 9. oktober rejsegilde på Vellivs Boligfællesskab Naboliv i Birkerød. Projektet...

Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

PROFIL: Daniel Christensen er 44 år og har været mester de seneste syv år. Inden da var han 10 år på tegnestuer, men han ville ud og bruge værktøjet igen, og det er bare svært at kombinere tømrerarbejdet med projektansættelser på tegnestuer, fortæller han.   Af...