Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

august 29, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Tscherninghuset er spektakulært. Alle foto : Tscherning Gruppen

Et hovedsæde af næsten rent genbrugsmaterialer. Det er, hvad en stor dansk nedrivningsvirksomhed har skabt i Hedehusene, og det er i den grad blevet bemærket.

 

Af redaktionen

Da renoveringen af Tscherning Gruppens hovedsæde gik i gang i 2022, var målet at gennemføre en cirkulær transformation med størst muligt genbrug og upcycling af materialer og inventar.

 

I spil til Renoverprisen

Transformationen af de 1.700 m2 blev gennemført i april 2024, og Building News har valgt at bringe nogle billeder fra projektet, siden det nu er med i opløbet om Renoverprisen, hvor 160 projekter har været med i kapløbet. Nu er der seks tilbage.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Industribygninger omdannes til cool kontorer – The Hive er et af de spektakulære projekter

 

Høj andel genbrug

Renoveringen er nu gennemført med knap 90 procent genbrugs- og genanvendte materialer, og alt inventar på nær AV/IT-udstyr er enten direkte genbrug og/eller upcyclede ansvarlige produkter.

Virkeliggørelsen af den cirkulære vision er især sket i et tæt samarbejde mellem bygherre Søren Tscherning og arkitekt My Lunsjö fra 3XN GXN.

 

Kreativt arbejdsmiljø

Herudover har en stribe dedikerede og kreative byggefolk og leverandører bidraget med unikke løsninger og upcyclet inventar, mens Tschernings egne nedrivningsafdelinger har leveret en stor del af de genbrugte byggematerialer.

Resultatet er blevet et ’genbrugs-hus’ hvor medarbejderne har fået et helt særligt og hjemligt arbejdsmiljø, og hvor et kludetæppe af materialer, planter og farver både motiverer og inspirerer.

 

Kilder: Tscherning Gruppen og Renoverprisen

Related Articles

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Stenrevet Fyrsten ud for Ishøj Havn er nu opført. Det handler om en voksende grøn trend - biodiversitet.   Af redaktionen I vandet ud for indsejlingen til Ishøj Havn har Ishøj Kommune og foreningen Køge Bugt Stenrev etableret et nyt stenrev, der skal forbedre...

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

VÆKST: Solceller ligger helt i top på ønskelisten over energirenoveringer hos danske boligejere. Og det skyldes først og fremmest én ting: Økonomi.    Af redaktionen Danskerne har for alvor fået øje på solcellerne, når de skal nedbringe energiregningen. I en ny...