Frode Laursen bygger 90.000 m² logistikcenter i Vejle

august 31, 2024

Frode Laursen

Illustration: Frode Laursen

Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen bygger nyt DGNB-certificeret logistikcenter med fokus på bæredygtige løsninger. I første fase vil der stå ca. 20.000 m² klar til brug i sommeren 2025.

Af redaktionen

Frode Laursen får endnu et logistikcenter i Danmark. Virksomheden, der er blandt Nordens førende indenfor transport og logistik af dagligvarer og byggematerialer, er nemlig gået i gang med at etablere helt nye lagerfaciliteter på 90.000 m2 ved Vejle. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Stor interesse for dagligvareløsninger
Det nye logistikcenter kommer til at ligge centralt i Jylland med den bedste placering i Trekantområdet og skal bl.a. supplere Frode Laursens eksisterende logistikcenter i Hørning ved Aarhus, som er fyldt og ikke kan udbygges yderligere.

”Vi oplever stor interesse for vores løsninger indenfor dagligvarer. Vi bygger og indretter derfor målrettet til dette formål med fokus på høj effektivitet, kvalitet og bæredygtighed. Det betyder, at vi fremover kan tilbyde vores nuværende og kommende kunder endnu flere muligheder,” siger Frode Laursens adm. direktør, Thomas Corneliussen, ifølge pressemeddelelsen.

 

Bæredygtigt koncept
De seneste år har Frode Laursen bygget alle nye logistikcentre ud fra deres Green Warehouse Vision, som er at ambitiøst byggekoncept, der kan certificeres efter den anerkendte DGNB Guld standard.

Her er der tale om en række nye og innovative løsninger til at reducere klima- og miljøpåvirkningen både i byggeriet og i den efterfølgende drift af logistikcentret. Desuden vil der blive etableret en række løsninger til fremme af biodiversiteten på området.

”Der vil bl.a. blive brugt genbrugsstål, anvendt CO2-neutral isolering, installeret varmepumper og genanvendt regnvand. Derudover etablerer vi et større areal med solpaneler på taget og vil anvende de nyeste løsninger for intelligent anvendelse af el, både indenfor og udenfor,” fortæller Thomas Corneliussen.

Når grunden en gang er fuldt udbygget, vil Frode Laursen råde over ca. 300.000 m² lager- og logistikcentre alene i Danmark og yderligere 400.000 m² i Sverige, Finland og Tyskland.

 

Kilde: Frode Laursen

Related Articles

Konjunkturer: Fortsat vækst i sigte

Konjunkturer: Fortsat vækst i sigte

Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI) har netop offentliggjort sin seneste konjunktur-måling. Konklusionen er klar: Det går fortsat stærkt i de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder.   Af redaktionen Konjunkturer for Rådgivende Ingeniørvirksomheder for...

“Hold øje med disse vigtige tendenser i 2024”

“Hold øje med disse vigtige tendenser i 2024”

Af redaktionen Bygherreforeningen har sat sig for at analysere, hvilke udviklinger der er på vej i 2024. De har delt det op i fem overordnede områder og en række underområder. Here we go ...   Markedet   Færre bygge- og anlægsprojekter udskydes eller aflyses...

Nu kommer der gang i landbrugsbyggeriet igen

Nu kommer der gang i landbrugsbyggeriet igen

Landbruget er konjunkturfølsomt, og de seneste år har været udfordrende for sektoren, der ikke har haft appetit på nybyggeri. Men i 2024 lysner det i takt med renten, men også fordi en anden vigtig faktor er i spil, fortæller en ekspert.   Af Ebbe Fischer Jesper...