Davidsen Tømmerhandel går ind i kampen for bedre affaldssortering på byggepladsen

september 4, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Sonny Vermeer

100 tons plastikaffald. Så meget emballagefolie vil Davidsen Tømmerhandel indsamle i resten af 2024 med en ny take-back løsning. Løsningen skal sikre, at brugt emballage bliver indsamlet tættest på kilden – og genanvendt til nye byggematerialer og emballager.

 

Af redaktionen

Der bliver leveret massevis af paller med byggematerialer til landets byggepladser, og mange er pakket ind i beskyttende emballage, som hurtigt kasseres. Og med de nuværende løsninger ofte blandes med andet affald.

Men det vil Davidsen Tømmerhandel nu gøre op med, ifølge en pressemeddelelse.

 

Tager plastikaffald retur

Fremadrettet kan Davidsen nemlig tage plastikaffald med retur fra alle landets byggepladser, store som små, når lastbilerne afleverer materialer på byggepladsen, eller kunderne kan selv indlevere deres anvendte plastik i Davidsens forretninger, hvorfra det sendes til genanvendelse.

Det forklarer Mikkel Bang Hedelund, bæredygtighedschef i Davidsen Tømmerhandel:

”Den nye take-back løsning er en landsdækkende service, hvor entreprenørerne køber retursække i en af vores afdelinger, som fyldes op med emballageaffald på byggepladsen. Når vores lastbiler leverer nye materialer, tager de affaldsressourcen med retur til genanvendelse. For byggeplastemballage har en høj kvalitet med stort genanvendelsespotentiale, hvis det holdes separat fra andet plastikaffald,” siger han.

 

Alliance med BetaPack

I dag ender store dele af plastikken på forbrændingsanlæg, hvilket er stik imod folketingets målsætning om at genanvende 75 procent af al plastikaffald i bygge- og anlægssektoren i 2030.

Davidsen er gået sammen med BetaPack A/S for konkret at gøre det nemmere at frasortere emballagefolie, der er produceret af såkaldt PE-plast, så plasten i modsætning til løsningerne på markedet i dag forringes mindst muligt.

Dermed kan den genanvendes til nye produkter flere gange.

Med indsamlingen ønsker man at genanvende minimum 90 procent af plastikken.

 

Kilde: Davidsen Tømmerhandel

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

 

Related Articles

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Stenrevet Fyrsten ud for Ishøj Havn er nu opført. Det handler om en voksende grøn trend - biodiversitet.   Af redaktionen I vandet ud for indsejlingen til Ishøj Havn har Ishøj Kommune og foreningen Køge Bugt Stenrev etableret et nyt stenrev, der skal forbedre...

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

VÆKST: Solceller ligger helt i top på ønskelisten over energirenoveringer hos danske boligejere. Og det skyldes først og fremmest én ting: Økonomi.    Af redaktionen Danskerne har for alvor fået øje på solcellerne, når de skal nedbringe energiregningen. I en ny...