september 4, 2024

Arkivfoto: Sonny Vermeer
100 tons plastikaffald. Så meget emballagefolie vil Davidsen Tømmerhandel indsamle i resten af 2024 med en ny take-back løsning. Løsningen skal sikre, at brugt emballage bliver indsamlet tættest på kilden – og genanvendt til nye byggematerialer og emballager.
Af redaktionen
Der bliver leveret massevis af paller med byggematerialer til landets byggepladser, og mange er pakket ind i beskyttende emballage, som hurtigt kasseres. Og med de nuværende løsninger ofte blandes med andet affald.
Men det vil Davidsen Tømmerhandel nu gøre op med, ifølge en pressemeddelelse.
Tager plastikaffald retur
Fremadrettet kan Davidsen nemlig tage plastikaffald med retur fra alle landets byggepladser, store som små, når lastbilerne afleverer materialer på byggepladsen, eller kunderne kan selv indlevere deres anvendte plastik i Davidsens forretninger, hvorfra det sendes til genanvendelse.
Det forklarer Mikkel Bang Hedelund, bæredygtighedschef i Davidsen Tømmerhandel:
”Den nye take-back løsning er en landsdækkende service, hvor entreprenørerne køber retursække i en af vores afdelinger, som fyldes op med emballageaffald på byggepladsen. Når vores lastbiler leverer nye materialer, tager de affaldsressourcen med retur til genanvendelse. For byggeplastemballage har en høj kvalitet med stort genanvendelsespotentiale, hvis det holdes separat fra andet plastikaffald,” siger han.
Alliance med BetaPack
I dag ender store dele af plastikken på forbrændingsanlæg, hvilket er stik imod folketingets målsætning om at genanvende 75 procent af al plastikaffald i bygge- og anlægssektoren i 2030.
Davidsen er gået sammen med BetaPack A/S for konkret at gøre det nemmere at frasortere emballagefolie, der er produceret af såkaldt PE-plast, så plasten i modsætning til løsningerne på markedet i dag forringes mindst muligt.
Dermed kan den genanvendes til nye produkter flere gange.
Med indsamlingen ønsker man at genanvende minimum 90 procent af plastikken.
Kilde: Davidsen Tømmerhandel
Related Articles
Kraka Economics: Als-Fyn-forbindelse kan gøres klimaneutral for en beskeden ekstraregning
For en samfundsøkonomisk merpris på mellem 1,3 - 2,9 mia. kr. er det muligt at anlægge en fast forbindelse mellem Als og Fyn uden at påvirke klimaet negativt. Og på en måde, så naturen får bedre forhold, end den har nu, lyder analysen. Af redaktionen/ef Hvad...
Specialist: Vi kan let minimere meget byggespild
En aktør, som selv agerer bæredygtigt, fortæller her, hvor de lavthængende frugter er, når det kommer til spild. Hvis man får styr på sin affaldssortering, er man kommet langt, lyder det. Af Ebbe Fischer ”Når jeg træder ud af min faglige boble, bliver det...
Branchen forventer boom i certificerede asbestopgaver
Der ligger gode penge i at blive autoriseret til asbestopgaver, når de nye regler træder i kraft d. 1. januar 2025. Nordjyske S.P. Jensen er en af de pt. 230 firmaer, der er autoriseret af Sikkerhedsstyrelsen, og virksomheden har opgraderet for at være klar til...