Rapport peger på påtrængende klimabyggerier i Storkøbenhavn – dyre diger på vej

september 13, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto:George Desipris

Sund & Bælt har udgivet en rapport, der peger på, at porte ved Kalveboderne og højere diger på Avedøre Holme er en mulig løsning som værn mod fremtidige oversvømmelser. Nu skal der laves flere analyser og findes en model for finansiering.

 

Af redaktionen

”Meningen med forundersøgelsen er, at den skal danne grundlag for en kvalificeret debat om stormflodssikring af hovedstaden og vores fire kommuner.”

Sådan siger borgmester i Hvidovre Kommune Anders Wolf Andresen i en pressemeddelelse og understreger, at der endnu ikke er truffet beslutninger.

 

Skal sikres mod stormflod

D. 5. september 2024 offentliggjorde Sund & Bælt en rapport, som viser, hvordan København, Hvidovre, Tårnby og Dragør kan sikres mod stormflod i fremtiden. Rapporten er en del af den forundersøgelse om stormflodssikring af hovedstaden, som statslige myndigheder arbejder på sammen med netop Hvidovre, København, Tårnby og Dragør kommuner.

Rapportens udgangspunkt er en 100 procents sikring af hovedstaden. Det vil sige, at der er foreslået løsninger, som holder havvandet helt ude og væk fra boliger, offentlige bygninger, veje og virksomheder. Ifølge rapporten kan sådan en fuldstændig ”vandtæt” løsning for Hvidovres vedkommende være todelt:

Fugle- og naturbeskyttelsesområde Kalveboderne kan sikres med en port i Sorterenden ved den lave motorvejsbro og en port i Kalvebodløbet ved højbroen. Portene skal sørge for, at vandkvaliteten i Kalveboderne kan bevares.

 

Diger skal forhøjes med dyre anlæg

Digerne omkring Avedøre Holme skal forhøjes, og rapporten foreslår blandt andet et kystlandskab langs det sydlige dige, som også vil kunne bidrage med en mere naturlig kystlinje end det nuværende dige.

“Disse anlæg er både omfattende og dyre, og det er slet ikke sikkert, at vi ender med denne model. Det skal vi – politikere, borgere, fagfolk og erhvervsliv – først til at drøfte nu. Men glædeligt er det under alle omstændigheder, at de tekniske undersøgelser og skitser viser, at det faktisk kan lade sig gøre at sikre hovedstaden mod de stormfloder, der i fremtiden vil blive flere og større,” siger Anders Wolf Andresen.

 

Related Articles

”Det skal være meget nemmere at komme af med asbestaffald”

”Det skal være meget nemmere at komme af med asbestaffald”

Det er alt for besværligt at komme af med asbest, fordi hver kommune har egne regler på området og lange behandlingstider. Risikoen er derfor, at nogle dumper det i naturen. Sådan lyder det fra en tømrermester, som er vant til at håndtere affaldet. Han efterlyser en...

Sådan forebygger man tyveri for over en halv mia. kr. årligt

Sådan forebygger man tyveri for over en halv mia. kr. årligt

Tyveri af maskiner og værktøj på byggepladser er et stigende problem, og der bliver stjålet for omkring 600 mio. kr. årligt. Det vigtigste er at identificere en ansvarlig, ifølge en specialist. Desuden kan bl.a. værktøjssporing være en hjælp.   Af Ebbe Fischer...