Trianglen på Østerbro skal bygges helt om

september 19, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sådan har Trianglen set ud i mange årtier. Foto: Wikimedia / P.V. Jensen Klint

Borgerne på Østerbro har igennem flere år opfordret til, at Trianglen bliver mere et opholdsområde, mens det i dag i høj grad er et trafikalt knudepunkt. Nu er processen sat i gang.

 

Af redaktionen

Ikoniske Trianglen er om noget Østerbros centrum, og de lokale mener, at den har et stort potentiale som rekreativt område, hvis man dirigerer en del af trafikken udenom.

Det synspunkt er blevet hørt.

For i forbindelse med Københavns Kommunes budgetaftale for 2025 har politikerne nemlig sat penge af til at igangsætte arbejdet, skriver Berlingske.

Partierne bag budgettet udtaler følgende, melder avisen:

”Parterne ønsker at omdanne Trianglen til et nyt og grønnere byrum. Der afsættes derfor midler til en foranalyse, som skal undersøge de trafikale og byrumsmæssige forhold ved Trianglen.”

Der er mere præcist afsat 1,5 mio. kr. til en såkaldt foranalyse, fremgår det af aftaleteksten, som blev offentliggjort, da budgetaftalen blev præsenteret midt i september 2024.

En af idéerne er, at busstoppestederne på Østerbrogade og Blegdamsvej rykkes, så Trianglen kan omdannes til en egentlig plads.

 

Related Articles

EU sender halvanden mia. kr. til byggeri i Danmark

EU sender halvanden mia. kr. til byggeri i Danmark

Medlemslandene har nu godkendt EU-kommissionens indstilling til tildeling af støttemidler til infrastrukturprojekter. Danmark får et samlet støttebeløb på 1478 mio. kr.   Af redaktionen EU-midlerne kommer fra EU’s infrastrukturfond 'Connecting Europe Facility'...

Norske ejendomsinvestorer indtager København

Norske ejendomsinvestorer indtager København

173 boliger på Amager er solgt til et norsk joint venture med store planer i København. Navnet er 'Greater Copenhagen Residential'.   Af redaktionen Nordmændene har indgået en trecifret millionhandel for overtagelsen af den nyopførte ejendom 'Englandshaven'. Det...