SYNSPUNKT: De mellemstore byer og nye boformer skal udvikles som attraktive alternativer

oktober 17, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Storbyen og ølivet skal have konkurrence, lyder det fra førende arkitekt.

 

Af redaktionen

Lea Urup er adm. direktør i Nordicville, arkitekt og projektudvikler, og i et debatindlæg i Berlingske agiterer hun for, at vi skal gøre op med et måske lidt ensidigt fokus på de store byer og landets smukke øer.

 

Svært at finde investorer til ’nødvendig’ udvikling

Ifølge Lea Urup er det svært at finde investorer, der har ’mandatet og modet til at investere i større fællesskaber udenfor Danmarks største byer og nybyggede boligprojekter.’

”Uanset hvor meget ilden brænder i sjælen på lokale landbyboere, er dét at etablere og opretholde et serviceniveau til en hel landsby en opgave, der overstiger den enkeltes og det trods alt begrænsede fællesskabs ressourcer. Det er derfor nødvendigt at have mere fokus på at udvikle de mellemstore byer og nye boformer, som attraktive alternativer til storbyen og ølivet, hvis familier skal have muligheden for en meningsfuld tilværelse,” skriver hun.

Bygger til fortiden

Lea Urup peger på, at samfundet efterspørger flere børn, og at pensionsalderen hæves, mens væksten i Danmark er gået mere eller mindre i stå.

”Hvorfor bygger vi så fortsat familieboliger, der understøtter fortidens måde at leve på? Boliger, der understøtter et institutionaliseret voksen- og familieliv,” spørger kronikøren.

 

Investerings-specialister fra KPC går solo

 

 

 

Related Articles

”Vi søger intenst efter mere byggejord til rækkehusprojekter”

”Vi søger intenst efter mere byggejord til rækkehusprojekter”

Tæt-lave boliger i 1 og 2 plan er i høj kurs, lyder det fra Selmer Gruppen A/S, som har base i Vejle og fokus på ejendomsudvikling og investering. Building News har talt med udviklingschefen om tendenser i markedet. Af Ebbe Fischer Lasse Kauffeldt Kæseler er partner...