Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

maj 31, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet er blevet enige om en aftale, der sætter ambitiøse grænser for, hvor meget CO2 et nyt byggeri må udlede.

Af redaktionen

Med aftalen bliver klimakravene for nyt byggeri strammet markant, og alt boligbyggeri vil blive omfattet. Desuden vil selve byggeprocessen blive inkluderet i klimaregnskabet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Byggeriet udgør en stor del af Danmarks forbrug af energi og ressourcer, og derfor skruer man op for de grønne ambitioner, lyder det fra ministeriet.

Læs hele aftalen her

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udtaler:

“Byggebranchen står for en stor del af den samlede udledning, og derfor er det vigtigt, at vi kan samles om at være så ambitiøse. Med aftalen strammer vi kravene langt mere, end der var lagt op til i den oprindelige aftale fra 2021. Flere nye byggerier vil blive grønne, og alle danskere vil fremover skulle forholde sig til klimaet, når de bygger en ny bolig.”

 

Kilde: Social- og boligministeriet

Related Articles

Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

Nedrivningsvirksomhed i spil til Renoverprisen

Et hovedsæde af næsten rent genbrugsmaterialer. Det er, hvad en stor dansk nedrivningsvirksomhed har skabt i Hedehusene, og det er i den grad blevet bemærket.   Af redaktionen Da renoveringen af Tscherning Gruppens hovedsæde gik i gang i 2022, var målet at...

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Et nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

Stenrevet Fyrsten ud for Ishøj Havn er nu opført. Det handler om en voksende grøn trend - biodiversitet.   Af redaktionen I vandet ud for indsejlingen til Ishøj Havn har Ishøj Kommune og foreningen Køge Bugt Stenrev etableret et nyt stenrev, der skal forbedre...