TENDENS: ‘Smedens Have’ er Skanderborgs svar på fremtidens seniorboliger

juli 16, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Omtrent sådan vil det se ud, når Smedens Have er blevet opført. Illustration: PAX Architects

Lokalplan til opførelsen af 35 bæredygtige og seniorvenlige boliger i Hørning er godkendt.

 

Af redaktionen

Smedens Have omfatter 35 boliger fordelt på ni bygninger inkl. fælleshus. Prisen for det samlede byggeri anslås til knap 80 mio. kroner, og den såkaldte ’lokalplan 1193’ for området blev godkendt ultimo juni 2024. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Stort behov for flere plejehjem – fond investerer 4,9 milliarder kr. i private plejeboliger

 

Fremtidens seniorboliger

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Jens Szabo, glæder sig.

”Det er et rigtigt godt projekt, som spiller sammen med vores plan om at skabe flere seniorboliger rundt omkring i kommunen,” siger han og uddyber:

”Mange seniorer efterspørger mindre boliger og med fællesfaciliteter, fordi det passer bedre til deres behov end et parcelhus. Smedens Have giver gode rammer, fællesskab og tryghed, og derfor tror vi, at den slags projekter er fremtidens boform for seniorer.”

 

Området ændrer karakter

Lokalplanen er nødvendig, fordi området ændrer karakter og fremover skal benyttes til boligformål.

Lokalplanen har været i seks ugers offentlig høring. Der er kommet to høringssvar, som handler om infrastruktur i området og aktivitet under den kommende byggeperiode.

De to høringssvar har ikke givet anledning til ændring i lokalplanen, men der bliver lavet fortov på den vestlige side af lokalplanområdet (Toftegårdsvej). Etableringen af fortovet anslås at blive 250.000 kroner.

Samtidig beskriver lokalplanen alt fra trafikforhold til byggehøjder, som dermed sætter de overordnede rammer for selve byggearbejdet.

 

Kilde: Skanderborg Kommune

Related Articles

Salget af DEAS er godkendt og ny CEO udpeget

Salget af DEAS er godkendt og ny CEO udpeget

Den planlagte handel annonceret den 15. maj er nu officielt godkendt af konkurrencemyndighederne, og DEAS - Danmarks største ejendomsforvaltning- og serviceleverandør - er dermed officielt blevet en del af den finske PHM Group.   Af redaktionen DEAS A/S bliver nu...

Køge Kommune finder 169 mio. kr. til botilbud til handicappede

Køge Kommune finder 169 mio. kr. til botilbud til handicappede

SPECIALOMRÅDE i VÆKST: Et lånetilsagn fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet gør det muligt at etablere et nyt og moderne botilbud i Køge. Projektet er en del af en større indsats for at forbedre botilbudskapaciteten på det specialiserede socialområde.   Af...

KAB skal være med til at opføre almene boliger på Christiania

KAB skal være med til at opføre almene boliger på Christiania

Man anslår, at der er 1.000 beboere på Christiania, heraf ca. 200 børn. Men der er plads til flere, hvis man bygger almene boliger, og de kommer nu.   Af redaktionen En aftale med staten skal sikre byggeri af 15.000 m2 boliger inden 2031, og de skal huse ca. 300...