Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

juli 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Illustration: Huscompagniet

Velkomn og Matter Real Estate har indgået et samarbejde med HusCompagniet om at opføre 153 rækkehuse under projektet ’Lysholm Have’ i Haslev på Sydsjælland. Flere projekter på vej.

 

Af redaktionen

Velkomn er et dansk ejendomsselskab ejet af direktør Peter Uldall Borch samt det London-baserede ejendomsinvesteringsselskab Matter Real Estate. Peter Uldall Borch udtaler i en pressemeddelelse:

”Lysholm Have får boligenheder på 65-125 m2 og henvender sig således både til singler, par i etableringsfasen, børnefamilier og seniorer. Området vil være præget af grønne åndehuller, legepladser og aktivitetsområder, som skal understøtte det lokale fællesskab og sammenhold.”

 

Et strategisk match

De første rækkehuse i Haslev forventes at være indflytningsklar i 2025.

Hos både Velkomn og HusCompagniet har processen omkring projektet i Haslev vist, at de to virksomheder har et stærkt strategisk match, og man er derfor også i dialog om andre mulige samarbejder.

”Aftalen er endnu et vigtigt skridt mod vores ambition om at være den foretrukne partner til udvikling og opførelse af attraktive rækkehusprojekter for de største og mest professionelle investorer i Danmark, siger Martin Ravn-Nielsen, CEO i HusCompagniet.

Han fortæller, at produktionen kommer til at foregå på virksomhedens egen fabrik.

”Det sikrer en unik ensartethed og høj kvalitet, og samtidig giver det en smidighed i produktionen, fordi den er skalerbar,” siger han.

 

Lavemissions-status

De foreløbige LCA-beregninger indikerer, at Haslev-projektet kan opnå lavemissions-status i forhold til de nuværende grænseværdier. Træ kommer til at indgå som kernekomponent i både arkitekturen og konstruktionen af det nye rækkehusbyggeri og bidrager til et reduceret CO2-aftryk sammenlignet med konventionelle materialer.

De to virksomheders fælles fokus at bygge ansvarligt har været medvirkende til at betrygge begge parter i værdien af et længerevarende samarbejde, lyder det fra Peter Uldall Borch.

”HusCompagniet kommer ind i det her samarbejde med en enorm viden og erfaring som husbygger, og vi kommer med en lang erfaring inden for god service, udlejning og drift. Samtidig deler vi ambitionen om at bygge huse af høj kvalitet med materialevalg, der også er truffet med husenes klimapåvirkning for øje. Det er alle parametre, der har været særdeles vigtige i valget af samarbejdspartner,” siger han.

 

Kilde: Huscompagniet

Related Articles

Parkeringsindtægter vokser hastigt i kommunerne

Parkeringsindtægter vokser hastigt i kommunerne

Ifølge FDM’s gennemgang af de kommunale parkeringsindtægter for 2023 sendte bilisterne over én milliard kr. videre til kommunekasserne i forbindelse med parkeringsafgifter. Af redaktionen I alt indkasserede kommunerne sidste år 1.081.070.247 kr. for...

Parkeringshus rives ned og giver plads til nyt i Aarhus

Parkeringshus rives ned og giver plads til nyt i Aarhus

Nedrivningen af den gamle p-kælder under Rundhøjtorvet i Holme er startskuddet til den længe ventede forvandling af torvet. Byliv, tryghed og nye parkeringsmuligheder i grønne omgivelser er på vej. Af redaktionen Når nedrivningen er overstået, vil torvet nemlig blive...