Branchedirektør: Det er tid til handling – hvis byggebranchen skal blive ’Nature Positive’ i 2030

september 17, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sådan kan biodiversitet i byggeriet se ud. Billedet er fra Psykiatrisk Afdeling Vejle, hvor DEAS målrettet har arbejdet med biodiversitet. Foto: DEAS

CEO i Molio, Christina Hvid, opfordrer i et debatindlæg i Børsen byggebranchen til at intensivere indsatsen på biodiversitetsområdet. Og hun har opbakning fra branchen. ‘Byggeriets Handletank’ skal nu være med til at løfte opgaven.

 

Af redaktionen

Byggebranchen er som bekendt en af de største globale forbrugere af naturens ressourcer, og den har derfor en betydelig indflydelse på biodiversiteten, ifølge Christina Hvid mfl.

 

Artiklen fortsætter længere nede

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

Biodiversitet er umodent

Men det er ikke et område, der er adresseret i tilstrækkelig grad, lyder det.

“Biodiversitet er stadig et relativt umodent område i forhold til f.eks. CO2-området,” skriver Christina Hvid og uddyber:

”Vores arbejde de sidste par år har givet os måle- og opgørelsesmetoder samt fælles viden (om CO2, red.). På biodiversitetsområdet ved vi mindre og mange mangler endnu de nødvendige data, definitioner og standarder, som kan skabe et fælles sprog.”

 

Byggeriets Handletank

Christina Hvid peger på, at man har skabt et tæt samarbejde med over 80 topchefer fra byggeriets værdikæde – og mere end 100 eksperter, som arbejder på at etablere ‘Byggeriets Handletank for Bæredygtighed’.

Her skal tre indsatsområder være centrale:

CO2-reduktion, øget cirkularitet og biodiversitet.

Handletanken har forpligtet sig til målsætningen “Nature Positive by 2030”.

 

Tendens: Mere biodiversitet i byggeriet – nyt spektakulært projekt i Vejle

 

Related Articles

AI-INDSIGT: Tillid til AI – hvordan navigerer vi i det ukendte?

AI-INDSIGT: Tillid til AI – hvordan navigerer vi i det ukendte?

Magnus Therkildsen er softwareingeniør, AI-specialist og Senior Manager i EG Construction - en underafdeling af hastigt ekspanderende EG. Han skriver til Building News med fokus på, hvordan AI kan skabe værdi i byggeriet.   Af Magnus Therkildsen Vi mennesker har...