Sponseret: Fordelene ved batteriladeskabe til elcykler i byrumsplanlægning

september 23, 2024

Foto: Newtek

Foto: Newtek

Den globale stigning i brugen af elcykler er en positiv tendens, der bidrager til at reducere trafikpropper og giver betydelige miljøfordele. Men for at disse fordele kan realiseres fuldt ud, er det nødvendigt med en passende infrastruktur, der understøtter både opladning og sikkerhed for elcykler.

Elcykler er blevet stigende populære som et miljøvenligt og effektivt transportmiddel i byområder.

På den baggrund er behovet for innovative løsninger til at forenkle brugen og fremme integrationen af elcykler i bymiljøer blevet mere og mere presserende. Opladningsskabe til elcykelbatterier fra NEWTEK er sådanne innovationer, der giver mange fordele, ikke kun for cyklister, men også for ejendomsejere og byplanlæggere, hvilket gør dem til en vigtig del af bevægelsen mod mere bæredygtige og tilgængelige byer.

Hvad er opladningskabinetter til elcykelbatterier?

Opladningsskabe er sikkerhedsbokse, hvor elcykelbrugere kan oplade deres batterier sikkert og effektivt. De kan smart placeres udendørs på strategiske steder i bybilledet, såsom ved offentlige bygninger, indkøbscentre, knudepunkter og cykelparkeringspladser. Her vil de tilbyde et aflåst miljø, der beskytter batterier og ladere mod tyveri og vejrlig. 

Fordele ved ladeskabe til elcykelbatterier i byplanlægningen

Forbedret sikkerhed og tryghed

Opladningsskabe reducerer risikoen for batterityveri, som er en udbredt bekymring blandt ejere af elcykler. Dette tilskynder flere til at vælge denne bæredygtige transportform. 

Ved at tilbyde et sikkert opladningspunkt reducerer det også bekymringen for skader på batteriet, som kan opstå under uegnede opladningsforhold. Disse skader kan ellers øge risikoen for en batteribrand.

Fremme bæredygtig byudvikling

Elcykler er et miljøvenligt alternativ til biler og bidrager til at reducere udledningen af drivhusgasser. Ladestationer letter brugen af elcykler ved at sikre, at cyklister altid har adgang til en pålidelig ladestation, hvilket gør det lettere at integrere elcykler i den daglige pendling.

Økonomiske incitamenter

For byerne kan investeringer i ladestationer reducere behovet for dyre infrastrukturprojekter til at håndtere biltrafik og luftforurening. 

For brugerne eliminerer det behovet for at investere i ekstra batterier eller privat opladningsudstyr, hvilket gør elcykler til en mere tilgængelig og omkostningseffektiv mulighed.

NEWTEK leverer ladeskabe/-stationer til flere danske kommuner

Som led i aftalen om Grøn omstilling af vejtransporten 4. december 2020, blev der afsat en pulje på 12,2 mio. kr. til offentlig tilgængelig opladning af elcykler.

Puljen kunne frem til 23. juni i år, søges af landets kommuner som finansiering til opstilling af ladeskabe/-stationer og 117 projekter fordelt på 24 kommuner er imødekommet indenfor puljen.

NEWTEK er stolt over, at skulle levere sine opladningsskabe og -stationer til projekter i ca. halvdelen af disse kommuner – spredt på både tværs og langs af landet! 

Samtidig kan vi konstatere, at flere virksomheder og ejendomselskaber har rettet et højere fokus på sikkerheden omkring opladning af elcykler, delvist motiveret af deres forsikringsselskaber, Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen.