”Vi søger intenst efter mere byggejord til rækkehusprojekter”

september 23, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Projekt 'Nørrehaven' har en attraktiv beliggenhed i Vejle Nord. Her opføres lige nu 92 lejeboliger som rækkehuse i 1- og 2-plan samt punkthuse i 4 etager. Det hele afleveres ultimo 2025 til Selmer Gruppen - udvikler og slutinvestor på projektet. Foto: Selmer Gruppen

Tæt-lave boliger i 1 og 2 plan er i høj kurs, lyder det fra Selmer Gruppen A/S, som har base i Vejle og fokus på ejendomsudvikling og investering. Building News har talt med udviklingschefen om tendenser i markedet.

Af Ebbe Fischer

Lasse Kauffeldt Kæseler er partner og udviklingschef i Selmer Gruppen, et ejendomsselskab med fokus på køb, salg, udvikling, optimering – og nyopførelse af boligudlejningsejendomme.

Han fortæller om en hastig udvikling, da Selmer Gruppen de sidste tre år har tredoblet organisationen til i dag at være 45 ansatte på tværs af koncernen.

”Væksten i medarbejderne er primært drevet af etableringen af vores byggeselskab, Selmer Byg A/S, som blev stiftet i april 2022,” siger han og uddyber:

”Vi har tilføjet nye specialistfunktioner, såsom projektudvikler, COO, dataanalytiker, forretningsudvikler og juridisk afdeling mv. Og vi har fået en professionel bestyrelse med stor og brancherelevant erfaring.”

 

Solgte til Heimstaden

Selmer Gruppen solgte den største del af porteføljen til Heimstaden i 2021, hvilket har frigivet ressourcer og likviditet til at kunne investere i fremtiden.

”Vi investerer både i en genopbygning af vores ejendomsportefølje og i virksomhedens vigtigste aktiv, nemlig medarbejderne og deres kompetencer,” siger Lasse Kauffeldt Kæseler og uddyber:

”Vækst er dog ikke målet i sig selv. Værdiskabelsen skal følge med, og det sker igennem indgående arbejde med forretningsprocesser, fokus på datadrevne beslutninger, arbejde med bæredygtighed og meget mere. Omvendt må faste rammer og procedurer aldrig blive en klods om benet i forhold til kreativiteten og agiliteten.

Så det er hele tiden en balancegang. Værdiskabelse på alle niveauer er forudsætningen for, at vi kan fortsætte med at levere kvalitetsboliger til lejemarkedet i fremtiden.”

 

Hvilke sektorer arbejder I særligt med i denne tid?

”Vi opfører primært tæt-lave boliger i 1 og 2 plan og enkelte punkthuse i flere plan. Alt vi bygger er som udgangspunkt til udlejning, og det meste opføres fortsat til egne bøger. Dog er vi det sidste halve år også begyndt at bygge for andre.

Det ses eksempelvis ved, at vi bygger 40 almene boliger for Domea, samt 112 rækkehuse i Slangerup for Thybo Ejendomsudvikling. Herudover regner vi priser på en del mere lige nu.”

 

Hvilke sektorer rykker sig set fra jeres bord?

”Vi tror fortsat på, at der er et stort marked for række- og dobbelthuse til udlejning i de kommende år, og det mener vi, at flere demografiske og samfundsmæssige tendenser underbygger. Vores geografiske fokus er udvidet det sidste år, så vi kigger meget mere på Sjælland efter projektmuligheder, end vi historisk har gjort. Her søger vi intenst efter mere byggejord til rækkehusprojekter.”

 

Hvilke sektorer går i stå?

”Det tør vi ikke komme med et bud på.”

 

 Er der nogle områder, hvor jeres tilgang / forretningsmodel adskiller sig fra de andre i markedet?

”Vores forretningsmodel er at have det hele under ét tag. Vi udvikler, opfører og driver kvalitetslejeboliger. Vi kan ’stige på og af’ i værdikæden, hvor end det giver mest mening og værdi for os i forhold til det konkrete projekt. Det giver os en gunstig position – og gør, at vi kan tænke samarbejder ind på mange forskellige måder,” svarer Lasse Kauffeldt Kæseler.

Han tilføjer:

”Vi søger aktuelt mere byggejord både med og uden lokalplan på Sjælland. Gerne Nord- og Midtsjælland. Vi står klar til at drøfte mulighederne.”

 

Investeringstrend: Stor efterspørgsel på aflastningscentre uden for byerne

 

Related Articles

Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

Peter Lassen skal som ny direktør i Almenr Byggefællesskaber skabe bo-og byggefællesskaber, hvor de, der skal leve og bo i husene, er med til at bestemme. Der er tale om et voksende segment.   Af redaktionen Ifølge Almenr Byggefællesskaber ønsker flere og flere...

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Pensionsselskabet Velliv har kastet sig over sit første fællesskabsorienterede boligprojekt. Det skal ligge i et tidligere industriområde. Af redaktionen Velliv og Nordstern fejrede d. 9. oktober rejsegilde på Vellivs Boligfællesskab Naboliv i Birkerød. Projektet...

Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

PROFIL: Daniel Christensen er 44 år og har været mester de seneste syv år. Inden da var han 10 år på tegnestuer, men han ville ud og bruge værktøjet igen, og det er bare svært at kombinere tømrerarbejdet med projektansættelser på tegnestuer, fortæller han.   Af...