Gastronomisk campus skal opføres i København

september 25, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Med 266 mio. kr. fra Nordea-fonden i ryggen vil en ny værkstedsbaseret skole på 15.000 m2 og campus med 300 studieboliger blive bygget.

 

Af redaktionen

Den nye Hotel- og Restaurantskolen har et samlet budget på 600 mio. kr., og med Nordea-fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og meget tæt på at kunne realiseres, ifølge pressemeddelelsen.

”Støtten gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle,” siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.

 

Kreative laboratorier

Med kreative laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum vil skolen skabe et pædagogisk fyrtårn, der kan vise vejen for fremtidens erhvervsuddannelser. En skole, der imødekommer særlige behov og udvikler talenter hos eleverne.

Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen, udtaler:

”Skolen har også et ønske om at gøre den nye skole til et madkulturelt mødested, som åbner sig mod lokalsamfundet og inviterer borgere, organisationer og branchen indenfor – forhåbentlig også til stor inspiration for andre erhvervsskoler landet over. Vi glæder os til at følge processen og ser frem til at kigge indenfor i en ny Hotel- og Restaurantskolen og et gastronomisk campus, der sitrer af fællesskab og gode liv.”

 

Klar til brug i 2028

Holder tidsplanen, er det forventningen, at den nye skole kan tages i brug i 2028.

Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger. Først efter indflytning i den nye skole vil de ikoniske røde bygninger blive omdannet til boliger for blandt andet fremtidens kloge hænder inden for gastronomi, service og værtskab.

Fakta om den nye skole

  • Værkstedsbaseret undervisning: Eleverne vil lære gennem praksisnær undervisning i topmoderne køkkener, restauranter og hotelfaciliteter
  • Bæredygtighed i fokus: Skolen vil være et førende eksempel på bæredygtig drift og vil integrere bæredygtige principper i alle aspekter af undervisningen.
  • Håndværk og innovation: Skolen vil fremme udviklingen af nye grønne smagsoplevelser og kulinariske teknikker, samtidig med at eleverne lærer at mestre det traditionelle håndværk.
  • Samarbejde med erhvervslivet: Skolen vil have tætte bånd til branchen og sikre, at uddannelserne er relevante for arbejdsmarkedet.
  • Byggeriets størrelse: Den nye skole har et areal på 15.000 kvm + kælder. Derudover udvikles et campusområde med blandt andet ca. 300 studieboliger i de nuværende røde bygninger.

        Kilde: Hotel- og Restaurantskolen

        Related Articles

        Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

        Flere ønsker bæredygtige bofællesskaber

        Peter Lassen skal som ny direktør i Almenr Byggefællesskaber skabe bo-og byggefællesskaber, hvor de, der skal leve og bo i husene, er med til at bestemme. Der er tale om et voksende segment.   Af redaktionen Ifølge Almenr Byggefællesskaber ønsker flere og flere...

        Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

        Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

        Pensionsselskabet Velliv har kastet sig over sit første fællesskabsorienterede boligprojekt. Det skal ligge i et tidligere industriområde. Af redaktionen Velliv og Nordstern fejrede d. 9. oktober rejsegilde på Vellivs Boligfællesskab Naboliv i Birkerød. Projektet...

        Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

        Fra tømrer til bygningskonstruktør – og tilbage igen

        PROFIL: Daniel Christensen er 44 år og har været mester de seneste syv år. Inden da var han 10 år på tegnestuer, men han ville ud og bruge værktøjet igen, og det er bare svært at kombinere tømrerarbejdet med projektansættelser på tegnestuer, fortæller han.   Af...