Brandsikring: Nu skal det undersøges, hvordan kulturarven sikres

september 27, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Pixabay

Efter branden på Børsen skal en ny arbejdsgruppe undersøge, hvordan man bedst sikrer Danmarks historiske bygninger.

 

Af redaktionen

Regeringen vil nu samle fagfolk med både ekspertise i byggelovgivning og i bygningsfredningsloven for at se på brandsikring.

Det er første skridt i arbejdet med at se på, om de gældende regler er tilstrækkelige for at kunne beskytte vores særligt vigtige historiske bygninger, skriver Social- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter længere nede

Brandsikring bremser skole til over trekvart milliard

”Vi skal gøre, hvad vi kan for at passe på Danmarks fælles kulturarv og historie. Branden på Børsen er en tragisk påmindelse om, at det handler om mere end mursten og mørtel, når vores fælles historie brænder,” siger social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S).

Et problem er imidlertid, at brandsikring af historiske bygninger kan være svær at gennemføre uden at ændre bygningerne. Det skal arbejdsgruppen se på.

Gruppen er sammensat af repræsentanter fra Social- og Boligministeriet, Social- og Boligstyrelsen, Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Arbejdsgruppen forventes at være færdig d. 31. marts 2025.

 

Direktør for SikkerhedsBranchen, Kasper Skov-Mikkelsen, kritiserer dansk lovgivning.

“Mangelfuld lovgivning koster liv”

 

Related Articles

Ung tømrer får succes som selvstændig via klar strategi

Ung tømrer får succes som selvstændig via klar strategi

Nystartede selvstændige har stort fokus på det private segment.   Af redaktionen De private kunder skal have skiftet døre, vinduer, carporte, træterrasser, gavlbeklædninger og vindskeder. Sådan lyder det fra Mikkel Obel fra Høng. Han er netop gået selvstændig med...

NCC afleverer første store etape af Nordsjællands nye supersygehus

NCC afleverer første store etape af Nordsjællands nye supersygehus

I 2019 fik NCC den første af flere kontrakter på det enorme byggeprojekt i Hillerød, og nu er hospitalsprojektet nået frem til den første store aflevering.   Af redaktionen Det er anlægs- og rådhusarbejderne samt dele af lukningsarbejderne, der nu er nået så...