TENDENS: Industriområde under transformation i Vejle

oktober 7, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Flegmagade i Vejle. Foto: Nordstern

Ved Flegmade i Vejle er 138 nye lejeboliger nu klar til indflytning i et område, der tidligere mest husede engrosbutikker. Nordstern står bag projektet, og de forventer mange flere af den slags projekter i fremtiden.

Af redaktionen

Boligerne er en del af Vejle Kommunes helhedsplan for området, som tidligere var et industrikvarter. Nu er de gamle engrosvirksomheder og lagerhaller skiftet ud med nye, moderne boliger samt erhvervslejemål og dagligvarebutikker.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Nordstern.

 

En klar tendens

Hos ejendomsudvikleren er man ikke i tvivl om, at byggeriet bidrager positivt til det nye område ved Flegmade. Lars Sørensen Kildemoes – projektchef i Nordstern – udtaler:

“Vi er med til at omdanne et område med engrosbutikker til moderne boliger med tilhørende grønne anlæg, et stort orangeri og en grøn taghave. Vi har tidligere erfaring med at udnytte byens arealer på den her måde, og det er en udvikling, vi kun ser mere af i fremtiden.”

 

Fokus på bæredygtighed

Boligbyggeriet ved Flegmade består af tre bygninger i fem til seks etager, hvor lejlighederne varierer i størrelser fra 45-110 m². Derudover opføres en dagligvarebutik på 1.200 m² og et mindre erhvervslejemål på omkring 104 m². Facaden udføres som skalmuret med stedvise murværksdetaljer og forskudte facader.

Byggeriet er præcertificeret til DGNB Guld, og opført med et stort fokus på langtidsholdbare materialer. Byggeprocessen har været præget af en god dialog med PensionDanmark som bygherre og Vejle Kommune, og byggeriet afleveres planmæssigt i starten af oktober, melder Nordstern.

 

Genbrug af træ i højsædet

Gennem hele udviklingsfasen og byggefasen er der arbejdet med tiltag som genbrug af træ og nøje udvalgte materialer, som har lav klimapåvirkning og lang levetid.

”Vi vil gerne udvikle og opføre denne her slags boliger, som er lavet med langtidsholdbare løsninger og gode materialer. Projektet er også udviklet med henblik på at kunne rumme flere forskellige familiekonstellationer og en divers beboersammensætning. Derfor varierer boligernes areal meget, og der er plads til både store og små,” siger Lars Sørensen Kildemoes.

 

Fakta:

  • Byggeriet afleveres den 09/10/2024
  • Sweco har været tilknyttet som rådgivende arkitekter og AFRY som rådgivende ingeniører
  • Udover boliger etablerer Nordstern et stort parkeringsareal og grønne udenomsarealer
  • Mellem 60 og 70 procent af lejlighederne er udlejet

 

Kilde: Nordstern

 

Related Articles

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Industriområde bliver til fællesboliger i Birkerød

Pensionsselskabet Velliv har kastet sig over sit første fællesskabsorienterede boligprojekt. Det skal ligge i et tidligere industriområde. Af redaktionen Velliv og Nordstern fejrede d. 9. oktober rejsegilde på Vellivs Boligfællesskab Naboliv i Birkerød. Projektet...

AI i byggeriet: Kom i gang nu, det bliver snart en nødvendighed

AI i byggeriet: Kom i gang nu, det bliver snart en nødvendighed

Begynd at bruge AI. Det er både nemt og givende - og snart vil det blive et must for alle virksomheder og ansatte i byggebranchen, ifølge en specialist. I denne klumme får du konkrete råd til at komme i gang. Magnus Therkildsen er softwareingeniør, AI-specialist og...