’EngByen’ på vej på Amager

oktober 17, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sådan kan EngByen komme til at se ud. Illustration: Holscher Nordberg

Et slidt område på Amager Øst skal nu omdannes til et moderne byområde med boliger, erhverv samt udbygget skole og nye plejeboliger.

 

Af redaktionen

Ejendomsselskabet Balder vil i samarbejde med arkitekter fra Holscher Nordberg skabe et blandet byområde med navnet ‘EngByen’. Det skriver Dansk Byudvikling m.fl.

Balder Danmark har købt ejendommene på Engvej 139-149 og Jorisvej 11-21C, som strækker sig over et areal på 27.225 kvadratmeter langs metroens linje M2 på Amager Øst.

Og en ny lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges i området – herunder er der planer om et alment plejecenter med omkring 70 plejeboliger.

Mens Waldorf Skolen skal udvides fra 2.370 kvadratmeter til 4.530 kvadratmeter med en tilbygning.

I alt tillader den nye lokalplan 35.500 kvadratmeter byggeri, hvoraf de 21.000 kvadratmeter forventes at blive lejlighedsbyggeri.

 

Læs mere om byudvikling på Building News

”Vi søger intenst efter mere byggejord til rækkehusprojekter”

 

Related Articles

Parkeringshus rives ned og giver plads til nyt i Aarhus

Parkeringshus rives ned og giver plads til nyt i Aarhus

Nedrivningen af den gamle p-kælder under Rundhøjtorvet i Holme er startskuddet til den længe ventede forvandling af torvet. Byliv, tryghed og nye parkeringsmuligheder i grønne omgivelser er på vej. Af redaktionen Når nedrivningen er overstået, vil torvet nemlig blive...