Dansk Håndværk: Det er for let for tyvene – her er fem tips

november 14, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Tyveri af værktøj er en branche i hastig vækst, og især boomer det sorte marked med værktøj stjålet ved indbrud i varevogne. Det vil flere organisationer nu gøre op med.

Af redaktionen

Tyveri af værktøj er et kæmpeproblem. Sådan lyder det fra arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, som henviser til en opgørelsefra Brancheforeningen F&P, der viser, at hvert indbrud i gennemsnit koster 70.000 kroner. Dertil kommer virksomhedens udgifter til tabt arbejdstid, besværet med at anskaffe nyt værktøj og materialer og frustrationen over, at skulle rykke rundt på kundeaftaler.

 

Gør det svært for tyven

Derfor opfordrer Dansk Håndværk i en pressemeddelelse til, at virksomhederne selv gør det svært for tyvene at gå efter de parkerede varebiler.

”Det er ganske enkelt for let at bryde ind i en almindelig varebil. Og risikoen for at blive taget på fersk gerning er ganske lille, fordi det går så hurtigt,” siger Mads Okking – konsulent i Dansk Håndværk. Han tilføjer:

”Men hvis virksomhederne gør det så vanskeligt, at det tager tid, vil tyvene løbe en større risiko for at blive opdaget undervejs. Og når det bliver kendt, at varebilerne er bedre sikret, vil lysten til at foretage det næste indbrud også falde,” siger Mads Okking.

 

Video og fem tips skal hjælpe

Sammen med en række organisationer har Dansk Håndværk produceret en video, der forklarer, hvad hver enkelt håndværksmester kan gøre. I videoen fokuserer Mads Okking sammen med politikommissær Peter Skriver Larsen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på fem konkrete løsninger, der skal gøre det svært at begå indbruddene og vanskeligere at sælge tyvekosterne.

 

DE FEM RÅD:

  • Få en bedre lås i bilen og lås værktøj ind i kasser eller bag stålsikring i varerummet.
  • Parker, hvor der er lys, og sørg for, at det er vanskeligt at komme ind i bilens side og bagdør.
  • Mærk dit værktøj med firmanavn, DNA mærkning/usynlig mærkning og brug eventuelt GPS-sporing.
  • Sæt skilt udvendigt på bilen, der viser din sikring af bilen og mærkning af indholdet.
  • Hav en opdateret liste over dit værktøj, så politiet har bevis, når tyvekosterne findes.

 

Kilde: Dansk Håndværk

 

Værktøjsproducent kommer med opråb efter eksplosion i hælerisager

Related Articles

Værktøjsproducent kommer med opråb efter eksplosion i hælerisager

Værktøjsproducent kommer med opråb efter eksplosion i hælerisager

Kriminelles videresalg af hælervarer er i voldsom fremgang. Især stjålet værktøj fra eksempelvis indbrud i varevogne boomer på det sorte marked. Derfor kommer værktøjsproducent nu med opfordring til deres kunder: Registrer jeres værktøj.   Af redaktionen Festool...

Brandsikring: Nu skal det undersøges, hvordan kulturarven sikres

Brandsikring: Nu skal det undersøges, hvordan kulturarven sikres

Efter branden på Børsen skal en ny arbejdsgruppe undersøge, hvordan man bedst sikrer Danmarks historiske bygninger.   Af redaktionen Regeringen vil nu samle fagfolk med både ekspertise i byggelovgivning og i bygningsfredningsloven for at se på brandsikring. Det...

Håndværker sigtet efter brand under renovering

Håndværker sigtet efter brand under renovering

'Uforsigtig omgang med ild', lyder sigtelsen mod en håndværker efter en svømmehal nedbrændte i Aalborg. Af redaktionen ”Håndværkeren er blevet sigtet i forbindelse med noget tagarbejde. Noget tagdækning er gået galt, og så har det spredt sig,” fortæller vagthavende...